Class Timetables

Description of Classes

Spinning –This class offers you a high-energy form of fitness and simulates the varied challenges found in road cycling. The instructor will then take you through a full stretch routine. All levels.
 
Get Fit Get Toned – This 1-hour class starts with an aerobic warm up and then moves on to a combination of resistance and toning exercises targeting the major muscle groups. This class will strengthen and condition muscles and improves your fitness level. All levels.
 
30/30– A unique class developed by Fitzpatrick Fitness Centre as the ultimate workout experience. 30 minutes intense Indoor Cycling mixed with a 30-minute circuit based session. Hits all the major muscle groups and is excellent for improving fitness.
20/20 - 20 minutes of intense spinning mixed with 20 minutes of circuit work. Hits all the major muscle groups and is excellent for improving fitness
 
Aqua Aerobics - A cardiovascular workout in the Pool. Exercises and movements are harder and more demanding in the increased pressure of the water. Strengthens your heart, lungs, muscles and increases bone density. Ideal too for rehabilitation from injury as part of a prescribed program due to the non-impact nature of activity. All levels
 
Boot Camp - This 45 min class consists of a combination of aerobic and weight assisted stations.Aimed at increasing both endurance and strength in a motivational atmosphere.
  
Club Yoga 
 
Golf Society
The Start of the 2012 Season is on April 20th. All new members welcome .We hold 5 outings throughout the year in which you can gain points (depending on performance) towards the Golfer of the year trophy.
 
Contact Shane for information or register at the Club Reception. 01 2305561

Timetable

Monday 

  • 9.15 am Get Fit Get Toned – 45 mins
  • 10.00 am Spinning – 45 mins
  • 12.00 pm Aqua Aerobics (Pool) – 45 mins
  • 6.45 pm Fat Loss Boot Camp – 45 mins
  • 7.30 pm Spinning – 45 mins
  • 8.15 pm Yoga – Improvers – 75 mins

 

Tuesday

  • 7.15 am Spinning – 60 mins
  • 9.00 am Yoga – 60 mins
  • 10.15 am Tone & Stabilise – 45 mins
  • 6.30 pm Spin/Tone/Abs – 60 mins
  • 8.00 pm Body Shock (Build Up/Bulk Up) 45 mins

 

Wednesday

  • 8.45 am Lovely Legs/ Rocking Abs – 45 mins
  • 9.30 am Body Weight & Cardio Class – 45 mins
  • 10.15 am Get Fit Get Toned – 60 mins
  • 11.15 am Yoga – 60 mins
  • 7.00 pm 30/30 Spin & Tone – 60 mins
  • 8.00 pm Aqua Aerobics (Pool) – 45 mins

 

Thursday

  • 7.15 am Spinning & Abs – 60 mins
  • 9.00 am Yoga – 60 mins
  • 9.30 am Running Group 6+km (outdoor)
  • 12.00 pm Aqua Aerobics (Pool) – 45 mins
  • 6.15 pm 20/20 Spin & Tone – 45 mins
  • 7.05 pm Yoga – Beginners – 60 mins

 

Friday

  • 8.45 am 15/15/15 – 45 mins
  • 9.30 am Cardio Blast – 40 mins
  • 10.15 am Get Fit Get Toned – 60 mins

 

Saturday

  • 9.30 am Instructors Special & Abs – 45 mins
  • 10.30 am Learn to Run – 60 mins

 

Sunday

  • 10.00 am Get Fit Get Toned – 60 mins
  • 11.15 am Boot Camp – 45 mins
 
Social Groups
In addition to the studio based classes Fitzpatrick Fitness
Centre also offers the following Social Groups: Running Club and Golf Society.
These groups regularly meet and host events in venues outside
the Club.All enquires can be made at the Club reception. Tel 01 2305561

Print